Menu Close

Stellantis ucide platforma „Giorgio” a lui Alfa Romeo pentru mașini de gheață și camioane

Alfa Romeo a verificat că va agrava în curând platforma Giorgio cu tracțiune din spate, pe care se bazează proiectele de SUV-uri Giulia a mărcii.
Acum, ca parte a Grupului de marcă Stellantis, majoritatea proiectelor viitoare ale producătorului italian se vor muta pe STLA Big Plaform, Electrictrified Group, care va fi capabil să călătorească până la 497 de mile cu o singură încărcare.

Stellantis mapează viitoarele platforme EV cu până la 497 de mile de varietate

CEO-ul Alfa Romeo, Jean-Phillppe Imparato, a confirmat: „Lucrăm la marea platformă a Stellantisului, precum și nu vom mai folosi Giorgio.
Publicitate – Articolul continuă mai jos

„Trebuie să profităm de volume pentru a lua toate șansele posibile, precum și pentru a aduce un soi EV la Alfa Romeo, cu toate acestea, întotdeauna cu atingerea lui Alfa Romeo.”
Cu toate acestea, Stellantis nu va abandona în totalitate. O versiune personalizată a șasiului va fi integrată în noua structură a platformei cu patru puncte a grupului, care apare sub câteva dintre vehiculele mai mari de generație viitoare ale companiei.
De exemplu, autovehiculul înțelege că Porsche Macan-Rivaling Maserati Grecale se va baza pe această platformă. Cu toate acestea, cel mai probabil va fi alimentat de o versiune detunată a motorului V6 de 3,0 litri cu două turbocompresoare, descoperit în supercarul MC20.
Platforma Giorgio a fost un proiect de mai multe miliarde de euro, conceput pentru a oferi lui Alfa Romeo o varietate de vehicule care ar putea rivaliza cu BMW pentru manipulare, precum și performanță. Cu toate acestea, în timpul vieții sale destul de scurte, bazele au fost utilizate doar pe două modele Alfa Romeo: Giulia, precum și Stelvio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *